Gebruik Mailinglist

  • iedereen (publiek zichtbaar)

GEBRUIKSAANWIJZING VOOR DE MAILINGLIJST

Iedereen die zich heeft aangesloten bij de Vakcommunity Spaans ontvangt periodiek de nieuwsbrief. Daarnaast kun je ook gebruik maken van de mailinglist. 

De mailinglijst is bedoeld voor vakinhoudelijke discussie rondom het schoolvak Spaans. Het is een service voor de leden van de community Spaans. Besef dat allerlei mensen met allerlei ervaring(en) met het vak Spaans hier bij elkaar komen, van studenten tot medewerkers bij instituten. We gaan op deze lijst op een respectvolle manier met elkaar om. 

WERKWIJZE: VRAGEN => REACTIES VERZAMELEN => RESULTAAT TERUG NAAR DE MAILINGLIJST

We werken op deze mailinglijst via een samenwerkingsvorm, zoals die ook bij Nederlands en Engels gehanteerd wordt. Wil je bijvoorbeeld iets vragen, mail dan je vraag naar de mailinglijst. Vervolgens

zijn er leden die willen reageren. Zij moeten dat ALLEEN naar de vraagsteller doen, dus niet naar de mailinglijst zelf. De vraagsteller verzamelt de diverse reacties en stuurt ze na een tijdje gebundeld in 1 mail terug naar de mailinglijst. Zo blijft het mailverkeer beperkt, maar kun je toch allerlei reacties van elkaar zien. 

MODEREREN

Elk bericht dat je naar deze mailinglijst stuurt wordt gemodereerd. Pas als de moderator het bericht goedkeurt wordt het doorgezonden naar de mailinglijst. Dat kan soms even duren. Om de hoeveelheden te beperken geeft de moderator elke dag maximaal vijf berichten door. 

TITELS Geef je mailbericht een duidelijke titel mee. Dus niet "verzoek" maar "hoe bevorder je het kiezen van Spaans".

HOE MAIL JE NAAR DE MAILINGLIJST?

Stuur je bericht naar: list-spaans@digischool.nl

__________________________________________________

AFMELDEN?

Afmelden voor de mailinglist = afmelden voor de community: zelf doen via http://mijn.digischool.nl

LUKT HET AFMELDEN TOCH NIET?

Stuur me dan een berichtje: Yolande Doensen (yolandedoensen@gmail.com)