La app del mes

  • iedereen (publiek zichtbaar)

Op deze pagina vind je een overzicht van alle apps die in de afgelopen jaren in de nieuwsbrieven zijn besproken.

Het overzicht is alfabetisch en zal steeds worden uitgebreid.

STUUR IDEEËN VOOR NIEUWE AANVULLINGEN VOOR DEZE LIJST NAAR

yolandedoensen@gmail.com

 Adobe_Spark.png 

Adobe Spark Video 

Spark Video richt zich op het maken van video’s met animatie, tekst en voice-overs. Je importeert bestaande foto’s en voegt ze simpel samen tot een video met effecten, animaties en een gesproken voice-over. Materiaal kan worden geïmporteerd uit je eigen camerarol, Lightroom, Google Foto’s of Facebook. Diverse templates maken starten makkelijk.
  akinator.png 

 Akinator 

Oefenen met vragen stellen: Akinator's passie is het raden van karakters door het stellen van vragen. Om met hem te spelen denk je aan een karakter, echt of fictief, onthoud het goed en druk dan op " speel > karakters". Akinator zal dan beginnen je een reeks vragen te stellen die je zo goed als mogelijk moet beantwoorden. Na deze vragen zal hij je vertellen wie je in gedachten had.

  Answergarden.png  

Answergarden

Answergarden is een tool die kan worden ingezet bij het brainstormen en het peilen van meningen. Het gebruik van Answergarden is gratis en er hoeft geen account te worden aangevraagd. De resultaten kunnen op diverse manier worden bewaard en/of verspreid.
audiomol.png  

Audiomol

Audiomol is heteerste audioboek-portal in het Spaans. De werken van de beste auteurs worden voorgelezen door professionele vertellers.
  bubbleus.png   

Bubble.us

De app is inmiddels uit de appstore verdwenen, maar de website is nog steeds actief. Op een snelle en eenvoudige manier mindmaps maken.
  casimillionario.png

Casi Millionario

 De Spaanse app-versie om de bekende TV-kwis zelf na te spelen.
   cloudart.png

Cloudart

 Een handige app om creatieve woordwolken te maken.
DLe.png

Diccionario Lengua española

Het bekendste Spaanse woordenboek - dat van de Real Academia - als app.
Drillster.png

Drillster

Drillster is een adaptief leer- en toetsprogramma dat helpt om kennis te ontwikkelen, te borgen en te onderhouden. Een uniek algoritme legt de basis voor een gepersonaliseerd leerpad. Studenten die met Drillster studeren leren meer in minder tijd en onthouden veel langer.
Dropsend.png

Dropsend

 

Wilt u hele grote bestanden tot 2 gigabite e-mailen, gebruik dan de gratis service van DropSend. De gratis versie geeft u de mogelijkheid om 5 grote bestanden per maand te verzenden en u krijgt tot 250 MB opslagruimte ter beschikking.

duolingo.png

Duolingo

Duolingo is een website waarop gebruikers gratis talen kunnen leren. De website is tevens een platform voor het crowdsourced vertalen van tekst. De website is zo ontworpen dat terwijl de gebruikers verder komen in de lessen, zij websites en andere documenten helpen te vertalen. 

 

Edpuzzle.png

Edpuzzle

EDPuzzle is een programma waarmee je aan bestaand beeldmateriaal vragen, opmerkingen en discussies kan toevoegen. De leerlingen kunnen EDPuzzle thuis en op school gebruiken. EDPuzzle leent zich goed voor een verlengde instructie.
 Espanol_interactivo.png

Español Interactivo

Español Interactivo is een maandelijkse serie van interactieve oefeningen o.a. op basis van afbeeldingen. Er zijn drie niveaus beschikbaar, basis, gemiddeld en gevorderd.
 Facebook.png

Facebook

Als lesmateriaal is Facebook niet altijd even praktisch, omdat er zo snel nieuwe dingen op staan, maar als vindplaats voor nieuwe ideeën is het fantastisch. Ook een eigen Facebookpagina voor een klas behoort tot de mogelijkheden.
 Flipagram.png

Flipagram

 Flipagram is vertelkunst voor iedereen! Je kunt van je eigen foto's en video's een verhaal maken en dat bv. gebruiken voor presentaties.
google_drive.png  

Google Drive

Google Drive bundelt meerdere opties. Voor het onderwijs is Google Forms zeer praktisch, maar alle documentvormen zijn handig bij samenwerkend leren.
gramatica-espanola.png

Gramatica española

 Gramática española biedt een basis van gratis oefeningen, wil je verder aanvullingen, dan wordt betaling verlangd.
imovie.png

iMovie

 Met iMovie kun je fantastische overzichten maken van je lesstof, in de vorm van trailers of filmpjes, maar ook leerlingen kunnen er prachtige dingen mee maken. 

Ook geschikt om feedback mee te geven.

 iverbs.png  

iVerbs Spanish

 Werkwoorden-vervoeger
 Kahoot.png

Kahoot

Interactief quizprogramma, zeer populair bij leerlingen. Er is veel online materiaal beschikbaar, ook kunnen de resultaten opgeslagen en geanalyseerd worden.

 Linoit.png  

Linoit

Interactief prikbord, waar leerlingen allerlei bestanden kunnen inleveren of een eigen digitaal prikbord kunnen maken voor bv. een presentatie.
 Make-dice.png  

Make dice

 Maak je eigen digitale dobbelstenen met gevarieerde teksten, bv. als werkwoordtrainer.
 Memrise.png  

Memrise

 
  • Er wordt op verschillende manieren geoefend met woorden. 
  • Dit programma werkt met een puntensysteem. Zo kan je met je vrienden vergelijken wie het meeste punten heeft gescoord, en word je gemotiveerd om verder te oefenen.
  • Memrise werkt met een "Daily Goal Setter".
  • Ezelsbruggetjes om een woord goed te onthouden noemt Memris "Mems". Deze kan iedereen uploaden.
  • Als je een woord fout hebt, vraagt Memrise je het goede antwoord alsnog te typen, zodat je het dit keer wel goed doet (het goede antwoord staat in beeld)
 Muy-interesante.png  

Muy interesante

 Zoals de naam al zegt: een app bij het bekende tijdschrift met artikelen over alle mogelijke onderwerpen.
 nearpod.png  

Nearpod

Nearpod is een interactieve presentatie app waarbij je de schermen van je iPad leerlingen overneemt, jij bepaalt waar ze zijn in de presentatie en je hebt daarnaast nog een aantal mogelijkheden zoals een poll, een quiz maken op eigen tempo, live een vraag stellen, Video’s toevoegen, iets laten tekenen en meer. 

 

 news-in-slow-spanish.png  

News in slow Spanish

De app geeft je toegang tot alle afleveringen uitgezonden in het programma Nieuws in Slow Spaans. Je kunt luisteren naar de afleveringen online te luisteren en je kunt ook audiobestanden en flashcards naar je mobiele apparaat te downloaden, zodat je ze offline kunnen hebben. PDF-viewer is nodig om PDF-downloads te bekijken.
 padlet.png  

Padlet

 Een Padlet is een online bord. Je kunt er tekst, documenten, foto's en links op kwijt. Je kunt ervoor kiezen dat iedereen de padlet kan zien of alleen een selecte groep. Je kunt ervoor kiezen dat iedereen iets op het padlet kwijt kan of alleen de mensen die het wachtwoord kennen. Je kunt je abonneren op het padlet waardoor je een berichtje krijgt als er iets nieuws op staat. Je kunt bovendien alles wat er op je padlet staat, exporteren in de vorm van een pdf of een excel-file. 
 phoster.png  

Phoster

Met deze app kun je  zelf posters maken! Kies uit 197 verschillende sjablonen om van je foto of afbeelding een poster te maken. Speel met de achtergrondkleur, helderheid, het contrast en pas kleurenfilters toe. Alle mogelijkheden zijn aanwezig om de poster helemaal naar eigen hand te zetten. Ben je heel trots op je creatieve werk? Verspreid de poster dan via social media
 pinterest.png  

Pinterest

Pinterest is een online prikbord waarop gebruikers plaatjes verzamelen en delen (pinnen) van de dingen die zij mooi, leuk of interessant vinden. Je pint deze beelden vast op één van je pinboards rond een bepaald thema (recepten, quotes, vakanties etc) waardoor je ze sorteert per onderwerp en kunt delen met anderen. Er zijn vele onderwijsborden te volgen, leuk voor inspiratie of om zelf te verzamelen.
 por-libro-movil.png  

Por libro móvil

 Hier vind je honderden Spaanse boeken en audioboeken.
 prowise-presenter.png  

Prowise presenter

 Met Prowise Presenter kun je op een zeer gebruiksvriendelijke manier zelf lessen maken zoals jij dat wilt. Meer dan 200 tools staan ter beschikking in een aparte omgeving voor het primair onderwijs en voor het voortgezet – middelbaar – en hoger onderwijs.
 Puppet-pals-1.png  

Puppet pals I

Met de gratis app Puppet Pals kun je de mooiste animaties maken op een heel eenvoudige manier. Met de versie met Directors pass in de app kan er zelfs gewerkt worden met eigen tekeningen. Hoe leuk is het om je eigen getekende figuren in een filmpje te zien bewegen?
 Puppet-pals-2.png  

Puppet pals II

Met deze vernieuwde versie van Puppet Pals kun je je poppetjes nu echt laten bewegen en hun monden laten praten. Ook zijn ondergronden nu interactief. Maak nog creatievere animatiefilmpjes. In de gratis versie kun je niet met je eigen foto's werken, in de betaalde versie wel.
 rtve.png  

RTVE

 Live of A la carte Spaanse TV kijken. In tegenstelling tot Uitzending gemist bewaart de Spaanse TV complete seizoenen van bepaalde programma's.
 Shadowpuppet.png  

Shadowpuppet

De gratis app Shadow Puppet maakt het namelijk heel eenvoudig om een instructievideo te maken. Gewoon met je iPhone of iPad. Shadow Puppet maakt gebruik van afbeeldingen. De afbeeldingen vertellen het verhaal of de instructie die je wilt delen, en daarnaast kan je ook gesproken tekst toevoegen. Vertel simpelweg je verhaal of uitleg zodra je op de recordknop hebt gedrukt.
 Showbie.png  

Showbie

 Met Showbie kun je vanuit verschillende apps werk inleveren bij de leraar en de leraar kan vervolgens het beoordeelde en van feedback voorziene werk terugzetten. De leerling kan dit weer openen op de iPad.
 Socrative-student.png  

Socrative student

 De leerlingtoegang op de hieronder besproken app.
 Socrative-teacher.png  

Socrative teacher

Socrative is een online tool die door docenten gebruikt kan worden om leerlingen tijdens de les antwoord te laten geven op één of meer meerkeuzevragen, goed/fout-vragen, open vragen en/of stellingen. De docent bepaalt het moment waarop hij een door hem gemaakte quiz vrijgeeft ter beantwoording. In de pro-versie kun je een toets open laten staan als huiswerk.
 symbaloo.png  

Symbaloo

Symbaloo is een nieuwe visuele manier om je online leven te organiseren. Je verzamelt al je favoriete websites en voegt ze als blokjes toe op Symbaloo. Zo creëer je een omgeving die kan dienen als startpagina, bv. per klas georganiseerd.

Een belangrijk onderdeel is Symbaloo Lesplannen, hiermee kun je gedifferentieerde leertrajecten maken en delen.

 thinglink.png  

Thinglink

 Thinglink is een Webapp waarmee je via hotspots extra informatie aan een afbeelding kan koppelen. Als je met je muis over het plaatje gaat zie je meteen waar de hotspots zijn. Je kunt denken aan youtube-filmpjes aan de hotspots gekoppeld maar je kunt er ook tekst aan koppelen of een foto of een website.
 triviacrack.png  

Trivia Crack

 Een online versie van het spel Trivial pursuit, in meerdere talen en op verschillende manieren te spelen.
 Voicetexting.png  

Voice texting

 

Het is simpel: gewoon spreken in de microfoon en zet je spraak om in tekst. Vervolgens direct je bericht naar e-mail, sms, Twitter of Facebook. Je kunt de gedicteerde tekst ook in een andere toepassing plakken.

 wordcollage.png  

Wordcollage

 Mooie woordenwolken maken
 wordsalad.png  

Wordsalad

  Mooie woordenwolken maken
 Wordsearch.png  

Wordsearch

 Woordpuzzels / woordzoekers
 wrts.png  

WRTS

 Het bekende overhoorprogramma WRTS in gratis en betaalde variant. Docenten kunnen gratis de proversie aanvragen.
 zaption.png  

Zaption

 

ZAPTION is een online programma waarmee je video’s interactief kunt maken: bv. meerkeuzevragen toevoegen of  tekst en afbeeldingen toevoegen aan je video.