Vakcommunity - wat kan ik ermee?

  • iedereen (publiek zichtbaar)

Hoe werkt deze community?

De community Spaans via deze website kent een open en een besloten gedeelte. Het open gedeelte is voor iedereen zichtbaar. Het besloten gedeelte is alleen zichtbaar als je ingelogd bent. Alleen via het besloten gedeelte kun je in contact komen met collega's.

Op welke manieren kan ik met collega's in contact komen?

Nadat je geregistreerd bent, kun je gebruik maken van de functionaliteiten van het platform. Om met collega's in contact komen kun je

  • een bericht plaatsen of overleggen in een groep. Er zijn diverse groepen waarvoor je je kunt aanmelden, bv. Gebruikersgroepen van leergangen, maar ook groepen van bepaalde onderwijstypen. Je kunt lid worden van meerdere groepen. Een groep is in principe een samenwerkingsomgeving. Je kunt berichten sturen en ontvangen, discussies voeren en documenten uitwisselen. Voordeel ten opzichte van de voormalige mailing-list van Digischool, is dat activiteiten beperkt blijven tot de groep en niet alle leden berichten ontvangen die minder relevant voor hen zijn. 
  • een kort bericht plaatsen (een zgn. Tweio) van maximaal 140 tekens. Dit is vergelijkbaar met Twitter.
  • rechtstreeks contact leggen met een collega door hem of haar 'als contact uit te nodigen'.
  • een persoonlijk bericht sturen naar een collega via de mailservice van het platform. Deze mailbox vind je als je klikt op je naam rechts bovenin het scherm.
  • een blogbericht schrijven. Alleen blogberichten van de beheerder verschijnen op de voorpagina en zijn door iedereen te lezen. Als je zelf een blog bericht schrijft, kun je aangeven op welke manier het bericht te lezen zal zijn. Kies je ervoor om het bericht voor iedereen vrij te lezen is, is het bericht toegankelijk via Voorpagina >> Alle blogs. Blogs met een commercieel karakter zullen overigens verwijderd worden.
Berichten: instellen

Wanneer je je hebt aangemeld en ingelogd bent als gebruiker van de community, kun je aangeven hoe je op de hoogte wilt worden gehouden van wat er in de community gebeurt. Via Leden --> mijn instellingen (of door op je naam te klikken rechts bovenin het scherm) kun je instellen wanneer en op welke wijze je berichten wilt ontvangen.

Via het menu aan de rechterkant kun je dat doen voor meldingen vanuit de groepen en e-mail. Inschrijvingen voor de nieuwsbrief is een standaardinstelling en staat altijd op 'aan' (maandelijks). Ook kun je hier instellen of je die berichten via de interne of via een externe mailbox wenst te ontvangen. Je zult zelf uit moeten proberen wat je het prettigst vindt. Sommige instellingen kunnen veel berichten genereren. Pas dus een beetje op :-)